• Blog
  • Over Tina
  • Tina Deelt

  • Contact
  • Tina typt

Tina Deelt

salade-avocado-sinaasappel
Eten en drinken, Recepten Kinderen, Recepten Volwassenen
/
2 oktober 2016

Salade met avocado en sinaasappeldressing

Diner
2-3 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilethaasjes
  • 1 ciabatta (of 4 mini ciabatta’s)
  • 1 grote rode ui
  • 150 gram mais
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 100 gram eikenbladslamelange
  • Sinaasappeldressing (ik gebruik een sinaasappel olijfolie uit Griekenland, maar je kunt het uiteraard ook zelf maken door wat olijfolie met een beetje (vers geperst) sinaasappelsap te mengen. Uiteraard kun je in de winkel ook een kant en klare sinaasappeldressing kopen, maar deze is meestal toch iets minder gezond :))
  • Olijfolie (hoeveelheid naar wens)
  • Peper (hoeveelheid naar wens)

Bereiding

  1. Meng de kipfilethaasjes met de olie en wat peper
  2. Grill de kipfilet in een grillpan totdat deze goudbruin en gaar is
  3. Snijd ondertussen de avocado’s in plakjes
  4. Snijd de ui in dunne halve ringen
  5. Laat de mais uitlekken
  6. Meng de slamelange, ui en mais in een kom en schep deze vervolgens op de borden
  7. Verdeel de avocado en de kipfilet over de salade op de borden
  8. Serveer met de ciabatta
  9. Eet smakelijk!
0 Comments
Share

You May Also Like

17 juli 2016

Verantwoorde ‘Snickers’

14 augustus 2016

Quinoa salade met spinazie, noten en sojasaus

9 juli 2017

Review: Verse maaltijden van SPRUIT

11 juni 2017

Zoete aardappelstamppot met diverse groenten

Laat een reactie achter Annuleer reactie

Previous Post
Volkoren spaghetti met spinazie, tomaat, garnalen en pijnboompitten
Next Post
Slapen met Pluggerz Sleep Side oordoppen

Instagram

…

Copyright © 2025 Tina Deelt. All Rights Reserved.