Chocoballensnack van Rens Kroes
Vorig weekend maakte ik eindelijk de, wellicht bekende, chocoballen van healthcoach Rens Kroes. Ze stonden al een tijdje op mijn lijstje, maar het kwam er maar niet van.
Op Instagram zag ik bijna wekelijks een foto voorbij komen van deze heerlijke en gezonde snack, dus werd het hoog tijd om ze eens zelf te gaan proeven. En ja hoor… gelukt (want het kan bijna niet mislukken), en inderdaad erg lekker!
Ze zijn gezond, dus je kunt guilty free snacken. En het leuke is, je kunt ze ook nog eens invriezen!
Hieronder het recept. Alle credits gaan natuurlijk naar Rens Kroes!
Ingrediënten
– 200 gram dadels
– 170 gram verschillende noten
– 60 ml kokosolie
– 2 eetlepels rauwe cacao
– 1 eetlepel chia zaden
– kokosrasp
Bereidingswijze
Laat de dadels ongeveer 15 minuten in water weken. Doe de rest van de ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix alles goed fijn. Doe vervolgens de dadels erbij en mix nog een keer tot het een smeuïg mengsel is. Schep daarna alles in een kom en laat het 10 minuten staan.
Maak er vervolgens balletjes van en rol ze door de kokosrasp. Leg ze tenslotte nog even een uurtje in de koelkast, daarna zijn ze klaar om opgegeten te worden!