Havermoutmuffins met noten, appel en kaneel
Het is weer tijd voor wat ontbijtinspiratie! Deze havermoutmuffins zijn erg voedzaam en daardoor een perfecte start van de dag. Eet bijvoorbeeld 1 of 2 muffins naast je (groene) smoothie en je kunt er een paar uur tegenaan! Uiteraard kun je de havermoutmuffins ook als tussendoortje eten of zelfs uitdelen als traktatie.
De muffins bevatten veel verschillende vitaminen en mineralen, en zitten dankzij de havermout vol met vezels. Daarnaast zorgen de walnoten en amandelen ervoor dat je ook nog eens gezonde vetten binnenkrijgt. Heb je overdag of ’s avonds lekkere trek? Laat die liga’s, koekjes, chocolade of mueslirepen dan lekker liggen en kies ook dan voor zo’n overheerlijke (en verantwoorde!) muffin!
Ingrediënten (voor ongeveer 10 muffins)
– 125 gram havermout
– 75 gram rozijnen
– 150 ml (amandel)melk
– 2 eieren
– 1 banaan
– 3 appels
– 50 gram amandelen
– 50 gram walnoten
– 3 theelepels kaneel
Bereiding
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Meng de havermout, eieren, melk, kaneel, rozijnen, banaan en 1 appel (in 4 parten, zonder klokhuis) in een keukenmachine of blender.
– Hak de noten grof, schil de andere twee appels en snijd ze in kleine partjes.
– Roer de noten en appelpartjes door het beslag en schep dit in de muffinvormpjes.
– Zet de havermoutmuffins 30 minuten in de oven.
– Laat tenslotte de muffins even afkoelen.
Eet smakelijk!
Getae
Hoi,
Hoe zit met de coumarine verhaal? Dat is een kanker wekkende stof en kaneel is vol ervan.3 theelepels betekent al gauw 15 gram. De wet (volgens de Voedingsdeskundige leerstof ook) in Europa staat niet toe meer dan 2 gr. kaneel per kg eind product te gebruiken.
Wegen deze 10 muffins 7,5kg om die 15 gr. kaneel verantwoord te zijn?
Het is een retorische vraag natuurlijk. Al in je opleiding beantwoord.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Coumarine#Toepassingen