/
Rijk gevulde pastasalade met zelfgemaakte pesto
Diner of lunch
4 personen
Ingrediënten pesto
- 50 gram Pijnboompitten
- 50 gram Walnoten
- 1 teentje knoflook
- 15 gram verse basilicum
- 50 gram rucola
- Extra vierge olijfolie (op gevoel toevoegen totdat het de structuur van pesto heeft)
Ingrediënten pastasalade
- 150 gram volkoren penne
- 1 avocado
- ½ komkommer
- 2 tomaten
- 1 gele paprika
- Half potje zongedroogde tomaten
- Half potje zwarte olijven (in ringetjes)
- 1 bakje jumbo garnalen
- 25 gram rucola
- Naar wens de overige pijnboompitten en walnoten
Bereiding pesto
- Maal de walnoten, de pijnboompitten en de knoflook fijn in de blender
- Voeg wat olijfolie toe
- Voeg steeds een beetje rucola en basilicum toe en blend fijn, ga hier net zo lang mee door totdat het een smeuïg geheel is. Tussendoor zou je wat extra olijfolie toe kunnen voegen
Bereiding pastasalade
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking
- Bak de garnalen in een koekenpan
- Snijd waar nodig alle overige ingrediënten fijn en doe alles in een kom
- Giet de pasta af en roer de pesto er doorheen
- Meng de pasta door de salade en serveer direct