/
Pastasalade met zalm, cherrytomaten en noten
Diner of lunch
4 personen
Ingrediënten
- 300 gram volkoren penne
- 250 gram cherrytomaatjes
- 300 gram zalmfilet
- 100 gram notenmix pistache
- 1 rode ui (halve ringen)
- 75 gram rucola
- 8 el olijfolie extra vierge
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Halveer de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal
- Besprenkel de tomaatjes met 1/4e deel van de olijfolie en bestrooi met peper en zout
- Rooster de tomaatjes 15 minuten in de voorverwarmde oven
- Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Bestrijk de zalm met 1/4e deel van de olijfolie
- Gril de zalm in een grillpan totdat deze aan de buitenkant bruin is en van binnen rosé
- Snijd de zalm in stukjes
- Giet de penne af en spoel de pasta onder koud stromend water
- Meng de pasta in een schaal met de rode ui, de tomaatjes, de noten en de rest van de olijfolie
- Schep voorzichtig de zalmstukjes en de rucola erdoor
- Eet smakelijk!