/
Salade met avocado en sinaasappeldressing
Diner
2-3 personen
Ingrediënten
- 300 gram kipfilethaasjes
- 1 ciabatta (of 4 mini ciabatta’s)
- 1 grote rode ui
- 150 gram mais
- 2 eetrijpe avocado’s
- 100 gram eikenbladslamelange
- Sinaasappeldressing (ik gebruik een sinaasappel olijfolie uit Griekenland, maar je kunt het uiteraard ook zelf maken door wat olijfolie met een beetje (vers geperst) sinaasappelsap te mengen. Uiteraard kun je in de winkel ook een kant en klare sinaasappeldressing kopen, maar deze is meestal toch iets minder gezond :))
- Olijfolie (hoeveelheid naar wens)
- Peper (hoeveelheid naar wens)
Bereiding
- Meng de kipfilethaasjes met de olie en wat peper
- Grill de kipfilet in een grillpan totdat deze goudbruin en gaar is
- Snijd ondertussen de avocado’s in plakjes
- Snijd de ui in dunne halve ringen
- Laat de mais uitlekken
- Meng de slamelange, ui en mais in een kom en schep deze vervolgens op de borden
- Verdeel de avocado en de kipfilet over de salade op de borden
- Serveer met de ciabatta
- Eet smakelijk!