• Blog
  • Over Tina
  • Tina Deelt

  • Contact
  • Tina typt

Tina Deelt

salade-walnoten-peer-ham
Eten en drinken, Recepten Kinderen, Recepten Volwassenen
/
5 juni 2016

Frisse salade met walnoten, peer en ham

Lunch of diner
4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram veldsla
  • 1 citroen
  • 4 eetrijpe conference peren
  • 100 gram rauwe ham (parma-, coburger-, of serano ham)
  • 1 blikje mais
  • 50 gram walnoten
  • 150 gram rauwkorst (rucola of zoete paprika)
  • 4 el extra vierge olijfolie

Bereiding

  1. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Was de peren, snijd deze (ongeschild) in kwarten en verwijder de klokhuizen. Besprenkel het vruchtvlees met 1 el citroensap.
  2. Halveer de plakjes ham in de lengte. Wikkel een half plakje ham om elk stukje peer.
  3. Meng de mais, rauwkost en veldsla door elkaar.
  4. Klop de rest van citroensap met de citroenrasp, de olie en peper tot een dressing.
  5. Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de peren in ham.

Gebaseerd op een recept van ah.nl

0 Comments
Share

You May Also Like

1 oktober 2014

Bananenbrood

24 juli 2016

Broodbeleg voor je kind(eren)

9 juli 2017

Review: Verse maaltijden van SPRUIT

3 juli 2016

Margarine voor je kindje; wel of geen goed idee?

Laat een reactie achter Annuleer reactie

Previous Post
Het eerste vaste hapje
Next Post
Babyvoeding: zelf maken of toch een potje?

Instagram

…

Copyright © 2025 Tina Deelt. All Rights Reserved.