/
Frisse salade met walnoten, peer en ham
Lunch of diner
4 personen
Ingrediënten
- 100 gram veldsla
- 1 citroen
- 4 eetrijpe conference peren
- 100 gram rauwe ham (parma-, coburger-, of serano ham)
- 1 blikje mais
- 50 gram walnoten
- 150 gram rauwkorst (rucola of zoete paprika)
- 4 el extra vierge olijfolie
Bereiding
- Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Was de peren, snijd deze (ongeschild) in kwarten en verwijder de klokhuizen. Besprenkel het vruchtvlees met 1 el citroensap.
- Halveer de plakjes ham in de lengte. Wikkel een half plakje ham om elk stukje peer.
- Meng de mais, rauwkost en veldsla door elkaar.
- Klop de rest van citroensap met de citroenrasp, de olie en peper tot een dressing.
- Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de peren in ham.
Gebaseerd op een recept van ah.nl