Met deze zelfgemaakte verantwoorde ‘Snickers’ maak je iedere chocolade liefhebber blij! Aangezien ik al zoveel vraag heb gehad naar het recept, deel ik hem bij deze op mijn blog! Enjoy!
Ingrediënten voor ± 16 repen
- ± 800 gram pure chocolade
- 3 volle eetlepels pindakaas
- 2 meergranen/zilvervlies rijstwafels
- 2 eetlepels honing
- 1 zakje ongezouten notenmix (200 gram)
Benodigd
- Bakvorm (ik gebruik zelf de bakvormpjes van de Xenos) of een diepvriesbestendige bak
- Kom
- Diepvries
Bereiding
- Laat de chocolade au bain-marie smelten
- Doe de pindakaas en honing in een kom
- Verkruimel de rijstwafels erboven en roer het door het pindakaas-honing mengsel
- Voeg de noten toe (eventueel kleiner gemaakt) en roer alles door elkaar
- Giet de gesmolten chocolade door het mengsel en roer nogmaals totdat het één groot bruin mengsel is
- Giet het mengsel in de vormpjes of in een grote vorm zodat je deze zelf in stukken kunt breken/snijden
- Zet de vorm(pjes) in de diepvries (minimaal 3 uur)
- Haal de repen uit de vorm(pjes), snijd ze eventueel kleiner en bewaar in de koelkast