/
Volkorenwraps met kipsalade en guacamole
Diner
4 personen
Ingrediënten
- 8 volkoren wraps
- 300 gram kipfilet
- 1 rode ui
- 2 avocado’s
- 1 limoen (of een flesje limoensap)
- ½ komkommer
- 3 tomaten
- 1 blikje mais
- 1 teentje knoflook
Bereiding kipsalade
- Snijd de kipfilet in stukjes en bak rondom bruin.
- Snijd de rode ui fijn en bak de helft mee met de kip, doe de andere helft in een kom.
- Was de komkommer en tomaten en snijd deze in stukjes.
- Meng de komkommer, de helft van de tomaat en de mais in een aparte kom.
- Voeg de kip en de gebakken ui toe en roer door elkaar.
Bereiding guacamole
- Schil de avocado’s en snijd deze eventueel in stukken.
- Voeg de avocado en de andere helft van de tomaat toe aan de rode ui.
- Stamp alles fijn met een puree stamper (het kan eventueel ook met een staafmixer of blender, maar ik vind persoonlijk een wat grovere guacomole veel lekkerder).
- Pers de limoen en de knoflook en voeg het sap en de knoflook toe aan de guacamole.
- Roer alles nog eens goed door elkaar.
Bereiding wraps
- Bereid de wraps zoals op de verpakking staat vermeld.
- Schep een flinke schep quacamole op de wrap.
- Voeg daarna wat kipsalade toe en rol of vouw de wrap zoals jij het wil!
Eet smakelijk!