Het bereiden van een voedzame baby-/peutermaaltijd hoeft niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Vanaf dat Fygo 6 maanden oud is zorgen wij er altijd (ja nog steeds!) voor dat er standaard een bakje zoete aardappel stamppot in de diepvries ligt. Als er dan een keer geen tijd is om te koken of wij eten zelf later dan Fygo, dan hebben we altijd iets achter de hand.
Het leuke aan zo’n zoete aardappel stamppot is dat je eindeloos kunt variëren.
Hieronder een aantal suggesties:
- Zoete aardappel met pastinaak
- Zoete aardappel met wortel
- Zoete aardappel met bloemkool
- Zoete aardappel met courgette
- Zoete aardappel met pompoen
- Zoete aardappel met brocolli
Deze groenten kun je ook gewoon weer lekker met elkaar combineren. Zo bevat de laatste zoete aardappel stamppot die ik voor Fygo heb gemaakt broccoli, bloemkool, wortel en natuurlijk zoete aardappel.
Hieronder het recept:
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappels
- 1 bloemkool
- 1 brocolli
- 3 wortels
Bereiding
- Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes en doe ze in een (kook)pan.
- Voeg een klein laagje water toe (niet te veel, in principe kunnen al deze groenten worden gestoomd).
- Doe het deksel op de pan en laat een paar minuten koken.
- Prik met een vork in de groenten en controleer of alles ‘gaar’ is.
- Giet de groenten af en vang het kookvocht op.
- Pureer grof (of helemaal fijn voor de wat kleinere kinderen) met een pureestamper. Voor babyhapjes kan ook een staafmixer of blender worden gebruikt.
- Indien het mengsel te droog is kun je wat kookvocht toevoegen om het smeuïger te maken.
- Verdeel de stamppot over diverse (diepvriesbestendige) bakjes en bewaar in de diepvries of serveer direct.
Het eerste vaste hapje van je baby: zo kun je het beste beginnen
[…] Zoete aardappel (mijn persoonlijke favoriet om te mengen met andere groenten!) […]